İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Felsefeye Giriş
  3. Düşünmenin önemi ve gerekliliği
Trendlerdeki Yazı

Düşünmenin önemi ve gerekliliği

Düşünmenin önemi ve gerekliliği

think-622689_960_720

Düşünmenin önemi ve gerekliliği

Düşünmek inanılmaz bir faaliyettir. Her zaman otomatik olarak yapıyoruz. Bilim adamları, kelimelerin zihinlerimizde hareket etmesini asla bırakmadığımızı söylüyorlar. Uykudayken bile içimizde bir kelime akışı akıyor. Aslında, insanlar dakikada 150 ila 200 kelime hızında konuşabiliyor olsa da, dakikada 1300 ila 1800 kelime hızında düşünüyoruz [ve ortalama olarak dakikada 200 ila 400 kelime okuyoruz]. Bu, aklımızın bazen birisini dinlerken neden gittiğini açıklamaya yardımcı olur (veya onların konuştuğumda onların zihni gittiğini!).

Düşüncelerimiz, kaderimizi belirlemede en önemli fiziksel öğedir. Nasıl düşüneceğimizi nasıl hissettiğimizi ve hayattaki durumlara nasıl tepki vereceğimizi belirleyeceğimizi düşünüyorum. Bu da başarımızı veya başarısızlığımızı belirleyecektir. Temelde zihnimiz kendimizle konuşuyor. Her insan sürekli olarak kendileriyle konuşur – sadece genellikle yüksek sesle yapmazlar. Herkesin hem olumsuz hem de olumlu kısacık düşünceleri vardır. Sen türünü biliyorsun. Aklımıza hiçbir yerden gelmiyor gibiler. Bunlar kaderimizi etkileyecek düşünceler değil. Eğer sadece içeride ve dışarıda ise kalıcı bir izlenim yoktur; ancak, zamana düşünce veya meditasyon yaparak meditasyon yapmayı seçersek, o zaman kim olduğumuzun bir parçası haline gelir ve hayatımızı daha iyi veya daha kötü için etkileyecektir.

Aklımız gerçekleri değerlendirme ve neyin doğru veya yanlış olduğuna karar verme yeteneğine sahiptir. Eksik veya yanlış verilere dayanarak yanlış bir karar verebilir, ancak bilgiyi değerlendirir. Sonra ne düşüneceğimize karar verebiliriz. Duygularımız tam tersi. Gerçekleri değerlendiremezler. Onlar sadece aklın onlara söylediğine tepki verir. Örneğin, okula geri döndüğünüzü hayal edin. Beklenmedik bir şekilde Müdür’ün ofisine çağrılırsınız. Zihniniz bilgiyi değerlendirir ve duygularınıza “Şimdi başınız belada” der. Aniden, midenizdeki kelebekler başlar, bacaklarınız yavaşlar ve kalbinizde kuyuda korku oluşur. Müdürün ofisine geldiğinde, yaptığın gönüllü çalışmaların için sana teşekkür etmek istediğini öğren. Ne oldu? Zihniniz duygularınızı yanlış bilgilendirir ve duygularınız basitçe tepki verir.

Yorum Yap

Yorum Yap