İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Felsefeye Giriş
  3. Neden Felsefe Çalışmalıyız?
Trendlerdeki Yazı

Neden Felsefe Çalışmalıyız?

Neden Felsefe Çalışmalıyız?

ateistler-icin-felsefe-neden-gereklidir
1

Neden Felsefe Çalışmalıyız?

Felsefe, insanların dünyayı nasıl deneyimlediğini analiz etmek için mantık ve akıl araçlarını kullanır. Eleştirel düşünme, yakın okuma, net yazma ve mantıksal analiz; bunları dünyayı tarif etmek için kullandığımız dili ve içindeki yerimizi anlamak için kullanır. Farklı felsefe alanları, sordukları sorularla ayırt edilir. Duyularımız gerçeği doğru bir şekilde tarif ediyor mu? Yanlış eylemleri yanlış yapan nedir? Nasıl yaşayalım? Bunlar felsefi sorular ve felsefe onlara cevap vermeye başlayabileceğimiz yolları öğretiyor. Felsefeyi öğrenen öğrenciler, bunu yapmanın birçok faydasını elde ederler.

Felsefenin öğrettiği araçlar ileri eğitimde ve istihdamda çok faydalıdır. Filozofların sorduğu soruların görünüşte soyut olmasına rağmen, iş felsefesinin öğrettiği araçlar işverenler tarafından aranma eğilimindedir. Felsefe öğrencileri, eleştirel bir gözle açıkça yazmayı ve yakından okumayı öğrenir; Kötü muhakeme ve yazılarında ve işlerinde nasıl önlenebileceklerini tespit etmeleri öğretilir. Bu nedenle, felsefe öğrencilerinin LSAT ve GRE gibi sınavlarda tarihsel olarak neredeyse tüm diğer disiplinlerden daha fazla puan almış olmaları şaşırtıcı değildir.

Öğrencilerimizin birçoğu felsefe ders çalışmalarını diğer disiplinlerle ders çalışma ile birleştirir. Felsefeyi araştırmanın en önemli nedeni, büyük ve kalıcı bir ilgi olmasıdır. Hepimiz filozofların sorduğu soruları kendimiz için cevaplamalıyız. Bu bölümde, öğrenciler nasıl soruları iyi soracağımızı ve nasıl cevaplar almaya başlayabileceğimizi öğrenebilirler. Felsefe önemlidir, ancak aynı zamanda son derece zevklidir ve fakültemiz felsefe hakkında öğrenme sürecini eğlenceli kılan birçok ödüllü öğretmen içermektedir. Öğretim üyelerimiz, öğrencilere kendi felsefi görüşlerini geliştirme ve ifade etme araçları ve imkânlarının sunulduğu katılımcı bir öğretme tarzında kararlıdır.

Yorum Yap

Yorum Yap