İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Filozoflar
  3. Aurobindo Akroyd Ghosh Kimdir?
Trendlerdeki Yazı

Aurobindo Akroyd Ghosh Kimdir?

5867530

Aurobindo Akroyd Ghosh Kimdir?

Aurobindo Akroyd Ghosh (15 Ağustos 1872, Kalküta [şimdi Kolkata], Hindistan – 5 Aralık 1950, Pondicherry [şimdi Puducherry]) manevi evrim yoluyla dünyadaki ilahi yaşam felsefesini geliştiren filozof, şair ve Hint milliyetçisidir.

Aurobindo’nun eğitimi Darjeeling’deki (Darjiling) bir Hristiyan manastır okulunda başladı. Hala bir çocukken, daha ileri eğitim için İngiltere’ye gönderildi. İki klasik ve birkaç modern Avrupa dilinde uzmanlaştığı Cambridge Üniversitesi’ne girdi. 1892’de Hindistan’a döndükten sonra Baroda (Vadodara) ve Kalküta’da (Kolkata) çeşitli idari ve profesörlük görevlerinde bulundu. Kendi kültürüne döndüğünde, klasik Sanskritçe de dahil olmak üzere Yoga ve Hint dilleri üzerine ciddi çalışmalara başladı.

1902’den 1910’a kadar Aurobindo Hindistan’ı İngiliz rajundan (kuralı) kurtarmak için yürüttü. Siyasi faaliyetleri sonucunda 1908’de hapsedildi. İki yıl sonra Britanya Hindistan’dan kaçtı ve Güneydoğu Hindistan’daki Fransız Pondichéry (Puducherry) kolonisine sığındı ve hayatının geri kalanına kendini adadı. bütünsel yaklaşımı ve yeryüzünde gerçekleşmiş ve ruhsal olarak değiştirilmiş bir yaşam hedefiyle nitelendirilen “integral” yoga’sı.

Pondichéry’de, 1926’da Sri Aurobindo Ashram olarak şekillenen bir manevi arayıcılar topluluğunu kurdu. O yıl, arayıcıları manevi işbirlikçi Mirra Alfassa’ya (1878-1973) rehberlik etme görevini verdi. Anne ”, ashramda. Ashram sonunda dünyadaki birçok ülkeden arayanları çekti.

Aurobindo’nun bütünleşik yoganın altında yatan evrim felsefesi, ana nesir çalışması olan The Life Divine (1939) ‘da araştırılmaktadır. Geleneksel Hindistan’ın moksa’ya (ölüm ve yeniden doğuştan kurtulma ya da samsaradan kurtulma) kurtulma yaklaşımını, varoluşsal, aşkın varoluş düzlemlerine ulaşma aracı olarak reddeden Aurobindo, karasal yaşamın daha yüksek evrim aşamalarında kendisinin gerçek olduğunu belirtti. Maddenin, yaşamın ve aklın temel ilkelerinin, sınırsız iki küre ile sonlu arasındaki iki alan arasındaki bir ara güç olarak süpermind prensibi ile karasal evrim yoluyla başarılı olacağına inanıyordu. Böyle bir gelecek bilinci, yaratılışın en yüksek amacına sadık kalarak, sevgi, uyum, birlik ve bilgi gibi değerleri dile getirerek ve karanlık güçlerin dünyadaki ilahi olanı tezahür ettirme çabalarına karşı eski direnişini başarılı bir şekilde aşma konusunda neşeli bir yaşam yaratmaya yardımcı olacaktır.

Yorum Yap

Yorum Yap