Plüralizm Nedir?
Plüralizm, siyaset biliminde liberal demokrasilerde çeşitli ekonomik ve ideolojik baskı grupları arasında dağıldığı görüştür. Çoğulculuk, çeşitliliğin topluma ve otonomiye yararlı olduğunu varsayar.
Plüralizm, 20. yüzyılın başlarında İngiltere’de en kuvvetli bir şekilde, Frederic Maitland, Samuel G. Hobson, Harold Laski, Richard H. Tawney ve George Douglas Howard Cole’u içeren bir grup yazar tarafından vurgulandı. bireyin sınırsız kapitalizm koşulları altında yabancılaşması. Bireyi toplum hissi verecek sosyal bir bağlamda bütünleştirmenin gerekli olduğunu savundular ve böyle bir topluma örnek olarak loncaların, charter şehirlerin, köylerin, manastırların ve üniversitelerin orta çağ yapısına işaret ettiler. Çoğulcu, modern sanayi toplumunun bazı olumsuz yönlerinin ekonomik ve idari ademi merkeziyetçilikle üstesinden gelinebileceğini savundu.
Hükümette, çoğulculuğun siyaset felsefesi, farklı çıkarlara, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip insanların barış içinde bir arada yaşamalarını ve yönetim sürecine katılmalarını bekler. Çoğulcu, bir dizi rekabetçi grubun iktidarı paylaşmasına izin verileceğini kabul ediyor. Bu anlamda çoğulculuk demokrasinin kilit unsurlarından biri olarak kabul edilir. Belki de en aşırı çoğulculuk örneği, her bireyin tüm yasalara ve hatta mahkeme kararlarına oy vermesine izin verilen saf bir demokraside bulunur.